Architektura, design i wino
 

Restauracja-Winiarnia Terra Mare oraz Wojciech Giebuta mają zaszczyt zaprosić na event: „Architektura, Design i Wino”,
która odbędzie się 26 września o 19:30

 

Niezwykle miło jest nam ogłosić, że ruszamy z nowym cyklem degustacji komentowanych pt: “ARCHITEKTURA, DESING i WINO”

Akademia odbędzie sie 26 września, rozpoczęcie o godziniie 19:30 w winiarni i restauracji „TERRA MARE” Katowice, ul. Żyzna 2

Gościem specjalnym będzie Wojciech Giebuta – historyk sztuki, sommelier, dziennikarz winiarski oraz przewodnik enoturystyczny. Posiada tytuł International Higher Certificate in Wines and Spirits WSET, międzynarodowy sędzia winiarski, szef działu Kuchnia i Wino magazynu Czas Wina oraz dyrektor firmy Wine-Service.

Pan Wojciech opowie nam i pokaże najciekawsze rozwiązania architektoniczne winiarnii, z których będziemy mieli przyjemność degustacji win.

 

A do degustacji aż siedem rodzajów wina :

 

1. Cava Palau Brut – Mont Marcal – DO Cava – Hiszpania, białe, musujące

2. Ramon Bilbao Verdejo – Ramon Bilbao – DO Rueda – Hiszpania, białe, wytrawne

3. Ramon Bilbao Rosado – Ramon Bilbao – DOC Rioja – Hiszpania, rózowe, wytrawne

4. Estate Tannat/Merlot –  Bodega Garzon – Garzon – Urugwaj, czerwone, wytrawne

5. Opalo Syrah – Grupo Foster/Lorca – Mendoza – Argentyna, czerwone, wytrawne

6. Don Reca Cuve – Vinia La Rosa – DO Cachapoal Valley – Chile, czerwone, wytrawne

7. Disznóko Tokaji Late Harvest – Tokaj – Disznoko – Węgry, białe, słodkie

 

Koszt degustacji od osoby 100 zł, w tym degustacja win i potraw, które odpowiednio skomponuje Marcin Grzesiński, Somelier – Kierownik restauracji – winiarni Terra Marre

Prosimy o wcześniejszą rezerwację miejsc – +48 795 500 800